Voerstreek

Zes pittoreske dorpjes koesteren zich in het prachtige natuurlandschap van de Voerstreek, met uitgestrekte bossen, weilanden, holle wegen, kabbelende riviertjes, kapelletjes, kastelen en dassenburchten. De Voerstreek lijkt een vergeten stukje Vlaanderen waarop de tijd geen vat heeft gehad. Liggend tussen het Waalse gewest en de Nederlandse grens, is de Voerstreek een ideale ontmoetingsplaats van omringende culturen.

Met recht en reden een vreedzaam, ongerept natuurlijke omgeving te noemen. De lucht is er zuiver. Nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog altijd in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstam-boomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama's. In elk seizoen oefent deze streek vol natuur een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker.

Benieuwd naar wat er te zien en te doen is in Maastricht? Dan is deze website een aanrader: https://www.voerstreek.be/bezoeken-genieten/attracties-musea/

Meer info op nl.wikipedia.org