WMC Kerkrade '22

Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade is een internationale viering van de blaasmuziek! Deze zomer wordt de negentiende editie gevierd!

Waarom het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade?
Internationale viering van de blaasmuziek. Optredens van hoogwaardige orkesten en artiesten uit binnen- en buitenland.
Het WMC is één van de grootste festivals van Nederland en het belangrijkste blaasmuziekfestival ter wereld.

Het Wereld Muziek Concours (WMC), dat sinds 1951 iedere vier jaar plaatsvindt in Kerkrade, is in de kern een blaasmuziekfestival met als basis de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten.

Dwarsdoorsnede
Het WMC is in de kern een blaasmuziekfestival met als basis de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten.

Tevens programmeert het WMC gedurende het vier weken durende festival hoogwaardige orkesten en artiesten uit binnen- en buitenland op verschillende locaties in de stad en de regio die een dwarsdoorsnede tonen van wat de blaasmuziek te bieden heeft.

Begrip

WMC ontwikkelde zich gedurende de afgelopen zeventig jaar tot een begrip in de internationale muziekwereld; muzikanten en orkesten ontlenen aan hun deelname aan WMC status en aanzien. Succes in Kerkrade betekent dat je je in de vier daaropvolgende jaren wereldkampioen mag noemen. Tevens vervult WMC als sinds jaar en dag een belangrijke rol in de ontwikkeling van jurysystemen en wedstrijdformats. Ook gaan er tijdens het festival invloedrijke en baanbrekende composities in première. De organisatie heeft kortom een spilfunctie in de wereld van de blaasmuziek en is bij uitstek het meest prestigieuze festival voor de harmonie, fanfare, percussie en mars- en show.

Bezoekers uit binnen- en buitenland

Het Wereld Muziek Concours trekt vierjaarlijks zo'n 200.000 bezoekers en 15.000 muzikanten uit binnen- en buitenland. Daarmee is het één van de grootste festivals van Nederland en het belangrijkste blaasmuziekfestival ter wereld.

WMC 2022
Tijdens WMC 2022 verwacht de organisatie opnieuw meer dan 20.000 muzikanten en 200.000 bezoekers te verwelkomen in de stad.

Wat is er allemaal te doen tijdens WMC 2022?

Kerkrade ademt tijdens WMC een maand lang blaasmuziek en er is op vrijwel ieder moment iets te beleven. Er komen ongeveer 15.000 muzikanten, naar verwachting zo'n 200.000 bezoekers en er zijn meer dan 100 evenementen. De wedstrijden vinden als vanouds plaats in Rodahal, Theater en Parkstad Limburg Stadion. Op de markt (het BLOW! Stage) is er bijna elke avond feest en in het park (WMC Village) maakt de organisatie een plek om heerlijk te relaxen, samen te eten en samen muziek te maken. In de Rodahal presenteert de organisatie een reeks bijzondere concerten die tonen wat de blaasmuziek te bieden heeft.

Tickets

Je kunt online (via wmc.nl) of in de ticketshop op de Niersprinkstraat 8 in Kerkrade kaarten kopen. Je kunt ook op de dag zelf een kaartje kopen op de locatie van de wedstrijd of het evenement. De kassa gaat een uur voor het evenement open.

Locatie

Rodahal
Europaplein 1
6461 AJ Kerkrade

Meer informatie

Meer info op wmc.nl
Stuur zelf een agenda item in