Your search results

Zaterdag 7 juli jubileumconcert Drumband Berggalm “Game of the Drums & more” klooster Hoogcruts

Posted by Richard Notermans on juni 10, 2018
| 0

Op zaterdag 7 juli organiseert drumband en harmonie Berggalm een jubileumconcert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van onze Berggalm drumband.

 

 

Na het prachtige jubileumconcert afgelopen 10 december in de Bonbonnière te Maastricht ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van onze harmonie beloofd ook dit een prachtige avond vol muzikale verrassingen te worden.

Op een unieke locatie – het gerestaureerde klooster in Hoogcruts – zullen zowel de drumband en de harmonie u een mooi muzikaal programma presenteren.
Muziek uit de historie van de drumband tot aan heden. Niet voor niets dat de titel van het concert Game of the Drums & more is, Game of the Drums is een compositie
van onze instructeur van het 1e uur – Frans Muyrers – die eind jaren 70, 80 en 90 door menig drumband in Nederland ten gehore is gebracht.

 

 

Ook onze drumband zal deze compositie o.l.v. Frans samen met een 20-tal oud leden uit deze periode weer ten gehore brengen.
Als een van de hoogte punten staat Alta Crucis op het programma, Alta Crucis komt uit de hand van een voor Noorbeek niet onbekende componist, Etienne Houben uit Obbicht.
Etienne schreef tal van succesvolle composities voor de Berggalm drumband waaronder het bekende Brigida Kronieken uit 2004.
Met Alta Crucis – een muzikaal verhaal over de geschiedenis van het klooster van Hoogcruts – tapt Etienne uit een ander vaatje.

Deze prachtige compositie is namelijk voor harmonieorkest én drumband. `
Naast deze werken zullen er nog een aantal muzikale verrassingen o.l.v. Jan van den Bosch en Bert Offermans voorbijkomen deze avond. Het concert begint zaterdag 7 juli om 1900 uur op deze prachtige locatie in Hoogcruts, verdere informatie zullen we de komende weken verspreiden via de weekbladen of de bekende social media.name plate necklacecustomized name necklacemothers day necklacemothers day jewelry1st mothers day giftsmothers day ringsmother's day jewelryfirst mothers day giftkpopbts merchbt21 storekpop merchkorean fashionkpop fashionkorean sweatshirtstray kids lightstickbts light stickbts lightsticktwice lightsticklightstick