Your search results

De Poorten van Reijmerstok internationale kunstexpositie 2e Pinksterdag 21 mei 2018

Posted by Richard Notermans on april 15, 2018
| 0

2e Pinksterdag 21 mei 2018 vindt de volgende editie van de expositie plaats. Eigenaren van authentieke boerderijen en monumentale panden openen hun toegangspoorten en bieden kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen. Ook op andere plekken in en rond het dorp en buiten de “poorten” zal kunst te bewonderen zijn.

Het begin

In 1997 vond op de binnenplaats van “Hoeve De Puthof” een expositie plaats van zes kunstenaars uit Reijmerstok. De expositie verliep zo goed, dat het idee ontstond om een expositie te houden in het hele dorp. Fanfare St. Franciscus Reijmerstok kreeg in 1999 het verzoek van de plaatselijke kunstenaars om een expositie mede te organiseren op de binnenplaatsen van boerderijen.
De eigenaren van de zogenaamde “poorten”  van authentieke boerderijen en monumentale panden hebben hieraan belangeloos en enthousiast hun medewerking verleend. De formule bleek succesvol en er werd besloten om de kunstexpositie “de Poorten van Reijmerstok” als tweejaarlijks evenement voort te zetten.

De EU-regio

Steeds meer bezoekers weten inmiddels de weg naar Reijmerstok te vinden en kunstenaars uit de EU-regio zijn zeer belangstellend om te exposeren.  Het publiek komt op een ongedwongen wijze in contact met een boeiend en gevarieerd aanbod van kunst in een gastvrij dorp. De toegangspoorten van boerderijen en bedrijven  die normaal gesloten blijven, staan deze dag wagenwijd open om bezoekers de kans te geven niet alleen van kunst te genieten maar ook van de landschappelijke schoonheid.

Programma

Het programma 2018 is in voorbereiding. Binnenkort vermelden wij meer over de kunstroute en over de speciale programma’s zoals muziek en Kidz. De opening vindt plaats op Hoeve de Puthof en na sluiting van de expositie kunt u nog lang nagenieten tijdens de afterparty, die ook op Hoeve de Puthof plaatsvindt.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.poortenvanreijmerstok.nl

 

 

 name plate necklacecustomized name necklacemothers day necklacemothers day jewelry1st mothers day giftsmothers day ringsmother's day jewelryfirst mothers day giftkpopbts merchbt21 storekpop merchkorean fashionkpop fashionkorean sweatshirtstray kids lightstickbts light stickbts lightsticktwice lightsticklightstick