Skip to Content

Panebois - Bakkerij 'Het Suykervat'

Panebois, ook bekend als bakkerij ‘Het Suykervat’  is een echte Limburgse bakkerij met heerlijk authentiek houtovenbrood, ‘ouderwets’ speltbrood, volkoren-, notenrozijnen- en vijgenbrood. Alle grondstoffen komen uit Limburg. Er wordt gebruik gemaakt van spontane gisting: een natuurlijk rijs- en bakproces.

 

In de winkel zijn behalve (spelt)brood ook aanverwante artikelen te krijgen zoals pasta, dranken, beleg, gebak. De vlaaien worden uitsluitend gemaakt van vers seizoensfruit uit Noorbeek of omgeving. De melk komt rechtstreeks van de boer Guido Kleijnen. Ook zijn er streekproducten zoals stroop, sap en (kersen)wijn te koop. Het assortiment wordt uitgebreid met Mediteraanse, landelijke produkten die ambachtelijk vervaardigd zijn.

 

Men kan tijdens bakdemonstraties (gratis te bezichtigen) en workshops het bakproces met eigen ogen zien, ervaren en proeven. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Groepen zijn uiteraard ook welkom.

 

 

 

 

 

Panebois is aangesloten bij b.akkerbrood dat het label ‘Kortweg Natuur’ draagt. Deze beschermde handelsnamen garanderen een bepaalde kwaliteit en werkwijze. Het brood werd bedacht om het leven op de akker een duwtje in de rug te geven. Veel diersoorten die hier leven, hebben het moeilijk, Tegelijk is het brood ook een korte-ketenproduct: van akker tot bakker en alles wat daartussen zit, gebeurt binnen onze provincie.

 

 

Hierdoor is het ook een CO2-vriendelijk brood: verre transporten komen er niet aan te pas. Bovenden wordt op die manier ook onze lokale, Limburgse economie gesteund.

  

 

Bakkerij Panebois
Dorpstraat 35
6255 AM Noorbeek

T +31 (0)43 457 13 53
E info@panebois.nl
W www.panebois.nl