Your search results

Omgeving

Gelegen in het hart van de Zuid-Limburgse heuvels en de Euregio, is Noorbeek een ideale verblijfplaats om als uitvalsbasis te gebruiken om actief te recreëren in de omliggende steden of het landelijke gebied. De landelijke rustiek en oude ambachten vindt u in het Heuvelland en de Voerstreek. Bent u meer een liefhebber van het stadsleven met zijn historische architectuur en nieuwste mode, dan moet u zijn in Maastricht, Hasselt, Aken of Luik. Goede busverbindingen brengen u snel naar Maastricht en Aken. Luik bereikt u per auto of vanuit Maastricht per trein en (aanrader!) per rondvaartboot. En in Hasselt bent u ook zo met de auto of de bus vanuit Maastricht. Voor groepen is het interessant om het vervoer per taxi te regelen.

heuvelland

Heuvelland

Gelegen tussen Maastricht, Heerlen en Noorbeek ligt het Zuid-Limburgse Heuvelland: het land van kastelen en kerken, van statige carréboerderijen en vakwerkwoningen. Een streek met een rijke historie. Het Zuid-Limburgse Heuvelland wordt ook wel Mergelland genoemd naar de typische gele mergelsteen waarvan de monumentale gebouwen – doch eenvoudige woningen – zijn gebouwd. Een kenmerk van de natuur zijn de kronkelende riviertjes en beken, die bijdragen aan het mooie landschap. Het is een streek om te wandelen en te fietsen. Rust en stilte vindt u er volop in de natuur, maar ook Bourgondische gastvrijheid en uitbundige gezelligheid.

voerstreek

Voerstreek

Zes pittoreske dorpjes koesteren zich in het prachtige natuurlandschap van de Voerstreek, met  uitgestrekte bossen, weilanden, holle wegen, kabbelende riviertjes, kapelletjes, kastelen en dassenburchten. De Voerstreek lijkt een vergeten stukje Vlaanderen waarop de tijd geen vat heeft gehad. Liggend tussen het Waalse gewest en de Nederlandse grens, is de Voerstreek een ideale ontmoetingsplaats van omringende culturen.

Met recht en reden een vreedzaam, ongerept natuurlijke omgeving te noemen. De lucht is er zuiver. Nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog altijd in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstam-boomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s. In elk seizoen oefent deze streek vol natuur een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker.

heuvelland

Maastricht

Maastricht is één van de oudste steden van Nederland. De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude binnenstad met zijn smalle klinkerstraatjes en indrukwekkende gevels. De kerken, schatkamers en herenhuizen getuigen van de voorspoed die de stad door de eeuwen heeft gekend. Geniet van de architectonische pareltjes, de vele diverse winkels en uitstekende restaurants. Direct buiten de stad ontvouwt zich het Limburgse Heuvelland, met wandel- en fietsroutes, mergelgrotten en de vallei van de Maas, die zich het best laat verkennen vanaf een rondvaartboot. Niet voor niets is Maastricht kandidaat voor de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018!

Eijsden - Margraten

Agenda gemeente Eijsden-Margraten
Agenda gemeente Eijsden-Margraten

VVV Zuid-Limburg

Te doen in Zuid-Limburg
Te doen in Zuid-Limburg

VVV Limburg

Te doen in Limburg
Te doen in Limburg

Gulpen

Gulpen
Agenda gemeente Gulpen-Wittem (afstand tot Noorbeek: 10 km)

Valkenburg

Valkenburg
Agenda gemeente Valkenburg (afstand tot Noorbeek: 15 km)

Maastricht

Maastricht
Agenda VVV Maastricht (afstand tot Noorbeek: 15 km)

Aken (DE)

Aken
Agenda Stadt Aachen (afstand tot Noorbeek: 27 km)

Luik (BE)

Liege
Agenda Stad Liege (afstand tot Noorbeek: 31 km)

Verviers (BE)

Agenda la ville de Verviers (afstand tot Noorbeek: 34 km)
Agenda la ville de Verviers (afstand tot Noorbeek: 34 km)

Compare Listings